AVG – Privacyrecht

Voor betrokkenen

AVG-advies en rechtsbijstand

Hebt u het vermoeden dat een organisatie uw persoonsgegevens niet goed beveiligd heeft? Is er sprake geweest van een datalek en zijn daardoor uw gegevens op straat komen te liggen? Of hebt u om inzage, wijziging of beperking gevraagd en wordt dit geweigerd? Overweegt u dan om (vrijblijvend) de deskundige hulp van Hermes Advocatuur in te roepen. Het eerste gesprek is kosteloos.


Voor organisaties

Mr. Melanie Hermes is gespecialiseerd in privacywetgeving en schrijft regelmatig over dit onderwerp, onder meer voor Accountancy van morgen. Ook is zij recent geïnterviewd door het Financieele Dagblad (FD) als privacyspecialist. Privacy is ook na 25 mei 2018 hot. Of is het binnen uw organisatie nog altijd een heet hangijzer?

AVG-scan

Bent u benieuwd of uw organisatie aan de AVG/GDPR voldoet? Dan is de AVG-scan een goede toets. Is de geheimhouding van het personeel op orde? Hebt u voldoende duidelijke afspraken met uw verwerkers gesloten? Laat uw privacy statement goed zien wat u met persoonsgegevens doet? Een AVG-scan bestaat uit een bezoek van mr. Melanie Hermes aan uw organisatie, waarbij zij met u bespreekt hoe privacy een rol speelt in uw organisatie, welke acties u al hebt ondernomen en, even zo belangrijk, wat er nog te doen staat. Dit alles wordt samengevat in een overzichtelijk rapport.

Actueel! De Autoriteit Persoonsgegevens heeft aangekondigd te zullen controleren of organisaties zich aan de AVG houden. Laat nu voor een vaste prijs controleren of u voldoet.

Los AVG-advies

Hebt u inmiddels een start gemaakt met de uitrol van de AVG binnen uw organisatie, maar komt u er niet aan toe om de puntjes op de i te zetten? Of hebt u moeite om net dat laatste document of die afsluitende procedure samen te stellen? U bent zeker niet de enige! Een kleine greep uit de mogelijkheden:

  • Ontvangst van diverse modellen. Los verkrijgbaar tegen een scherpe prijs.
  • Ontvangst van op maat gemaakte documenten, procedures of registers. Van datalekprotocol tot verwerkingsregister.
  • Begeleiden van een datalek. Een datalek is vervelend, maar hoeft zeker geen ramp te zijn.
  • Begeleiden van een privacyverzoek. Wil een betrokkene zijn of haar rechten uitoefenen en weet u niet hoe u dit aan moet pakken?
  • Trainen van personeel. Er zijn diverse soorten trainingen mogelijk. Van 1 uur tot meerdaagse evenementen.
  • ‘Mystery guest’. Als ‘mystery guest’ test Hermes Advocatuur uw personeel op de juiste toepassing van de AVG. Wordt er adequaat gehandeld?

Complete AVG-uitrol

Er zijn heel wat bedrijven die maar niet toekomen aan de uitrol van de AVG. Of die er simpelweg geen tijd voor vrij willen maken. In dat geval is een complete AVG-uitrol mogelijk. Dit is altijd maatwerk en wordt volledig toegesneden op uw organisatie. Hermes Advocatuur maakt graag een passende offerte, waarbij u kunt kiezen voor vaste tarieven per document of waarbij tegen het uurtarief wordt gedeclareerd.

Functionaris voor gegevensbescherming

Bent u verplicht om een functionaris voor gegevensbescherming aan te stellen? Bijvoorbeeld omdat u veel met gezondheidsgegevens werkt? Of wilt u gewoonweg zelf geen omkijken hebben naar de ontwikkelingen op privacyvlak? Overweegt u dan om mr. Melanie Hermes als uw Functionaris voor gegevensbescherming aan te wijzen. De voordelen:

  • Eén contactpersoon die uw organisatie goed kent (en u ook op andere juridische gebieden bij kan staan).
  • Vast jaarlijks of maandelijks tarief, dus u komt niet voor verrassingen te staan.
  • Diverse pakketten mogelijk. Van een basic pakket voor de eenvoudigere organisaties tot intensieve voortdurende samenwerking. Aan u de keuze.
  • Ruime ervaring; mr. Melanie Hermes is functionaris voor gegevensbescherming voor diverse bedrijven. Van 4 tot 150 Fte en van verzekeraars tot arbodienstverleners.

 

Contact